De Nederlandse Coeliakie Dag van 14 april 2018

De Nederlandse Coeliakie Dag van 14 april 2018

Bijna zoals gebruikelijk ging ik afgelopen zaterdag met stralend mooi weer op weg naar de Nederlandse Coeliakie Dag in Vianen. Onderweg genietend van het Betuwe voorjaarsgroen en lammetjes in de wei. Ik was vroeg genoeg voor een parkeerplekje bij het Hotel en werd direct verrast met het zien van: ”de glutenvrije visboer”.

Dat velen daar blij mee waren bleek uit de lange rij wachtenden die in de lunchpauze een heerlijk bakje glutenvrije kibbeling wilden kopen. En wat zag ik er velen duidelijk van genieten. Heerlijk! Vanwege  voedingsstoffen zoals jodium en selenium zeker erg goed in het glutenvrije menu. Er was voor elk wat wils te vinden op de grote glutenvrije markt en in het programma. Ook voor mij inspirerend èn gezellig om ook enkele kinderen en ouders uit mijn praktijk te ontmoeten. Het was een welbestede “vrije” zaterdag.

#almadis; #coeliakie; #glutenvrije kibbeling; #diëtist