Driemaal een Glutenchallenge

Driemaal een Glutenchallenge

Mijn stelling is geen dieet zonder goede diagnose. Het vraagt nogal wat van mensen/kinderen om je dieetadviezen op te volgen. Het glutenvrije dieet vind ik wel een heel uitdagend en uitzonderlijk dieet. Soms is het nodig om de proef op de som te doen. In de afgelopen twee weken kreeg ik van de kinderarts drie verwijzingen voor een glutenchallenge. Dat betekend dat een patiënt dagelijks 30 gram TARWEgluten moet eten uit natuurlijke voedingsmiddelen of gebruik maakt van een tarweglutenpoeder.  Omdat ik nog niet eerder een dergelijke verwijzing had behandeld, betekende dat voor mij dat ik eerst zelf  op zoek moest naar nieuwe en specifieke informatie en collegiaal overleg hierover had. Daarna heb  ik een nieuwe uitwerking van een dieetadvies  gemaakt. Een leuk en verdiepend proces naast het normale werk. Tevens ging ik ook zelf op zoek naar mogelijkheden om het noodzakelijke glutenpoeder te kunnen aanschaffen. Waar kan dat en wat kost zo’n poeder dan? Alle voorbereidingen zijn gelukt, de drie challenges zijn uitgezet,  in de komende drie maanden de follow-up  tot het eindresultaat. Ik ben benieuwd.