Nationale Suiker Challenge. ALMADiS diëtisten doen mee, jij toch ook?

Nationale Suiker Challenge. ALMADiS diëtisten doen mee, jij toch ook?

Het diabetes Fonds organiseert volgende week : van 8 t/m 14 juni  de 3e editie van de Nationale Suiker Challenge. ALMADiS diëtisten doen mee, jij toch ook?

Waarom meedoen?

Meer dan 60% van de volwassenen in ons land krijgt te veel suiker binnen. Hoe meer suiker je binnenkrijgt, hoe groter de kans op overgewicht en daardoor diabetes type 2.  Gemiddeld consumeren we 100 “klontjes” toegevoegde suikers in de week. Dat zijn 14 klontjes van 5 gram per dag. We gebruiken dagelijks 70 gram suiker teveel en dat zijn wel 280 kcalorieën per dag. Minderen met suiker heeft vele voordelen.  Als je nu stopt met de toegevoegde suikers val je vanzelf in 25 dagen 1 kilo af. Je slaapt beter en je hebt meer energie. (bron: diabetesfonds)

Genoeg reden om mee te doen aan de Nationale Suiker Challenge 2020 van het Diabetesfonds. Inschrijven is helemaal gratis en je ontvangt als deelnemer verschillende gezonde recepten, inspiratie en advies om een week lang te minderen met suiker. En je hoeft het niet alleen te doen, onze diëtisten doen ook mee en zullen gedurende deze week hun ervaringen delen.

Inschrijven kan via deze link:
https://www.diabetesfonds.nl/m…/suiker-challenge/inschrijven

Veel plezier en succes,

Astrid en Wilma.